Behandlingar

Svennes Massage

Ni som provat Svennes speciella massagemetod vet vad det handlar om. Till Er som ännu ej har provat, gör det. Svenne började på 1950-talet med sin speciella massage. Han är en av de få, om inte den enda i Sverige, som har studerat The Science Of Muscles på The University of Massage i USA. Detta innebär att man inte masserar på vanligt sätt genom strykning( sk efflurage) utan att man från tå till topp går igenom hela kroppens muskulatur och rättar till de muskler som av olika anledningar har hamnat lite fel och hämmar rörelseapparaten.

Klassisk massage
Behandlade, avslappnande och förebyggande. Regelbunden massage håller borta trötthet, smärta i axlar, rygg, nacke m.m. och du känner dig mjukare, avslappnad och mer rörlig. Den ökar blodcirkulationen, ökar lymfcirkulationen, ökar utsöndringen av slaggprodukter, motverkar stress och huvudvärk samt ökar koncentrationsförmågan. Sist men inte minst så utsöndras hormonet oxytocin som gör kroppen lugn och harmonisk.

Finsk djupmassage
Här går vi verkligen ner på djupet i dina muskler. Orsaken till detta är att vid skada av något slag i muskulaturen så är läkningstiden betydligt kortare än vid klassisk massage.

Stretching
En viktig del före och efter idrottsutövning för såväl proffs som glada amatörer. Här lär jag ut tips som man har nytta av.